Home » Guyon Maton » Keranjang Malaikat

Keranjang Malaikat

Setiap malem, malaikat bawa dua keranjang, yang satu isinya rejeki dan yang satunya isinya maghfiroh.
Namun yang selalu habis adalah rejeki,
Lha pas balik malaikat ditekoni kancane, “kat, nopo abot-abot kok mbok gowo Bali, lha kuwi kranjang rejekine kok laris manis”, njur malaikat sik nggowo mau mangsuli mekaten ” eh yo embuh, poro menungso saiki rumongso wis deposit, dadine do njaluk kabeh, hananging ora do kelingan yen sering mblenjani perintahe gusti, mulo kranjang maghfirohe ijik kebak, mau ki yo ono sik nyuworo buanter, eh tak kiro astaghfirulloh…. astaghfirulloh, eh tibakke malah gur ngorok, yo wis ah, tak laporan sik”.

Facebook Comments

Pages